Els alumnes de cinquè hem anat a la Residència Mossèn Vidal i Aunós, de Barcelona per veure com la terapeuta posava a la pràctica la musicoteràpia amb alguns dels residents.

la Mireia Reza fa servir el so, la música i els instruments corporals-sonors-musicals per establir una relació entre ella i el pacient amb la finalitat de millorar-ne la qualitat de vida i, en alguns casos, recuperar-ne la funcionalitat.

Ens ha explicat que l’Alzheimer, malaltia neurodegenerativa, no pot destruir la part del cervell on s’emmagatzemen els records musicals. Per aquest motiu, el pacient pot no recordar el seu nom però ser capaç de recordar tota la lletra i la música d’una cançó que ballava en la seva juventut.

Hem après la funció terapèutica de la música i hem gaudit molt de viure en directe aquesta experiència.