Aquest curs, el grup de 4t som els encarregats de l’hort de l’escola i estem aprenent d’ell i amb ell amb la metodologia AICLE, en anglès. Arrel d’això, des de l’Ajuntament de Sants Montjuïc se’ns va fer la proposta de visitar l’hort que tenen al seu terrat, per explicar-nos la seva metodologia d’agricultura i per poder fer alguna activitat en ell també. Doncs, sabeu què? Hem tingut la sort de poder ser agricultors a l’hort de l’Ajuntament de Sants-Montjuïc i… ens ha encantat!

La visita ha estat molt enriquidora i, allà, hem vist de primera mà la tasca tan gran que fan les persones que el mantenen, que són de la Fundació Joia. Per sorpresa nostra, a part d’explicar-nos les tasques que duen a terme, també ens han deixat ajudar-los! Hem recol·lectat enciams, n’hem plantat de nous i hem portat els aliments al menjador social Canpedró, del barri. Ha estat una estona divertida, profitosa i gratificant. I, voleu saber-ne més? Com a recompensa, els responsables de l’hort ens han regalat uns planters d’enciam per poder plantar-los al nostre hort de l’escola. Així ho hem fet i esperem que creixin molt!

L’hort de l’Ajuntament és molt peculiar. A comparació amb el nostre hort de l’escola (vertical i amb un sistema de reg regulat de manera automàtica), el de l’Ajuntament és un hort horitzontal “hidropònic”. Es basa en unes estuctures que aguanten uns sacs de perlita volcànica sobre els que es clava el planter i d’on creixen les plantes amb uns fertilitzants que arriben a les plantes a través d’una xarxa de reg especial. Sens dubte, un sistema força innovador d’hort urbà!

Volem agraïr molt la oportunitat que ens han brindat tant el personal de l’Ajuntament, com el del menjador social, com els representants de la Fundació Joia. Esperem poder tornar-hi aviat i, així, poder combinar el nostre projecte d’hort escolar (“Vegetable school garden”) amb el de l’Ajuntament (que en anglès seria un “Rooftop vegetable garden”, ja que està al terrat).