Aquest matí, el/les alumnes de 4t han anat al Punt Multimèdia de la Casa del Mig del Parc de l’Espanya Industrial per poder imprimir els/les jugadors/es del nostre futbolí en 2D que servirà per la decoració de Nadal de l’escola.

Allà, la Belén i l’Oriol, els especialistes en el tema, ens han ensenyat diferents programes informàtics per poder dur-ho a terme.

El primer pas que hem hagut de fer ha estat utilitzar el programa Paint per poder retallar cada jugador amb una forma rectangular.

Un cop fet això, la Belén i l’Oriol ens han presentat un programa nou anomenat Inkscape. Per poder entendre ben bé com funcionava ens han hagut d’explicar què era un píxel i què era un vector. Hem experimentat una estona amb aquest programa i després hem retallat la silueta dels nostres jugadors/es seguint una línia de vectors.

Una vegada feta la silueta, hem hagut d’utilitzar encara un altre programa més que es diu Thunder Laser en el qual hem canviat la mida dels nostres jugadors per a què tots fossin iguals. Després, hem donat l’ordre a la impressora per a què la silueta quedés retallada i la figura del jugador quedés marcada damunt la fusta.

I… Voilà! Aquí teniu els/les jugadors/es per al nostre futbolí gegant!

Ara només caldrà acabar de donar-los una mica de color i ja tindrem enllestit el nostre futbolí!

Què us semblen? Us agraden?