14 02, 2017

Radioescola entrevista a Pilar Ugidos

El programa Radioescola emès per Sants 3 Ràdio, entrevista la Pilar Ugidos, directora de l’escola Miquel Bleach. S’interessen pel projecte Tàndem i com aquest ha influit en l’alumnat i en el seu procés d’aprenentatge.

Aquí teniu l’entrevista.

14 02, 2017

3 anys de Tàndem

Al blog del Museu Nacional d’Art de Catalunya, podreu veure un article molt interessant escrit per l’Esther Fuertes que resumeix aquests tres anys de Tàndem, que han unit l’escola i el museu per una educació innovadora.

Mireu l’Article!

14 02, 2017

Formació del claustre al MNAC

Art per entendre el món!

Aquesta tarda tots els mestres i les mestres de l’escola hem anat al Museu Nacional d’Art de Catalunya per seguir amb la nostra formació i seguir aprenent.

A la fotografia podeu veure com estem realitzant un VTS de l’obra “El somni” de Joan Brull. A partir d’aquesta obra i de tot el […]

12 02, 2017

Creant amb fang

Les TORTUGUES estem investigant com s’han fet els cràters a la Lluna.

Per això, vam veure a l’obra del Miquel Barceló i del Josef Nadj  “Paso doble” com transformaven el fang:  feien cops amb el seu cos i amb alguns estris igual que fan els asteroides quan xoquen amb la Lluna.

Inspirats en aquesta acció, nosaltres […]

6 02, 2017

Ja podeu veure el documental

Ja podeu veure el documental, Tàndem, art a l’escola,  dirigit pel director Daniel Lacasa. Aquest documental ens mostra l’experiència educativa del projecte Tàndem entre l’Escola Miquel Bleach i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Una iniciativa que ha permès enriquir l’experiència educativa a través de l’art i el patrimoni.

Des de l’any 2013, el Museu Nacional d’Art […]

2 02, 2017

Presentació del documental: Tàndem, Art a l’escola!

Aquest matí tota l’escola hem anat a la Pedrera per a veure la presentació del documental: Tàndem, Art a l’escola!.

Ha estat un matí molt emocionant, ja que hem pogut veure companys i companyes que ja no estan a l’escola i hem recordat tota la gent que ens ha acompanyat i ens acompanya en aquest […]

31 01, 2017

Així veiem el Sol i la Lluna a Cicle Mitjà!

A 3r i a 4t continuem amb la recerca sobre els nostres projectes d’aula. El tema al voltant del qual gira el projecte de 3r és el Sol i, els de 4t, el fem entorn la Lluna. Com els veiem nosaltres just quan comencem a investigar-los? Ens hem posat en el paper d’artistes i hem […]

26 01, 2017

Projecció del Documental Tàndem

El dia 2 de febrer, a l’auditori de la Pedrera es presentarà el documental Tàndem, art a l’escola!, dirigit per Daniel Lacasa.

La pel·lícula documental ens mostra com l’art enriqueix l’aprenentatge dels nens i les nenes de l’escola.

Durant aquests anys del projecte Tàndem; alumnes, mestres i families hem recorregut un camí a través de l’art que […]

21 12, 2016

Felicitació de Nadal

Benvolgut, benvolguda,

Naus espacials, alienígenes, Sols, astronautes llunes, estels… Tot l’Univers conspira amb nosaltres per desitjar-te el millor Nadal i un feliç Any Nou.

 

Comunitat educativa  de l’Escola Miquel Bleach

Aquest arbre ha estat elaborat per tot  l’alumnat de P3 a 6è dins del projecte de recerca sobre l’Univers.

20 12, 2016

A la entrada de l’escola hi ha el dia i la nit. El solstici d’hivern.

 
L’alumnat de l’escola hem acabat la instal·lació artística de Nadal.

La representació del solstici d’hivern on el Sol s’imposa a la foscor de la nit i el dia es comença a allargar. La llum del Sol il·lumina l’escala de l’escola i els colors de l’ arc de Sant Martí mostren la natura de la llum. Les plantes […]