Artefacte de cicle superior

Els alumnes de 5è i 6è hem creat un artefacte per la festa de cloenda del projecte Tàndem. Ens hem inspirat en el Bestiari del romànic, en el tema del projecte del curs passat “la cuina” (el cap) i en l’esport (el cos), el projecte de recerca d’aquest curs.
L’artefacte consisteix en una capsa gran […]

A voltes amb la Volta.

Al mes de gener els nens i nenes de la classe de P5, els monstres, vam anar a visitar les oficines de la Volta Ciclista a Catalunya.

Amb aquesta visita vam resoldre molts dubtes relacionats amb la nostra pregunta: On es fan curses ciclistes? Vam conèixer més a fons el món de les curses ciclistes […]

Btv visita l’escola!!!

Aquesta darrera setmana Btv va visitar l’escola per poder enregistrar la forma de treballar per projectes i poder parlar amb alguns dels nostres alumnes.
Han volgut mostrar la satisfacció de tot el centre per haver rebut el premi Ciutat de Barcelona gràcies al projecte Tàndem que es va engegar amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, […]

Visita de Philip Yenawine

L’escola Miquel Bleach, pionera en la metodologia VTS ( Visual thinking Strategies), ha rebut aquest divendres al cofundador del mètode, Philip Yenawine. Aquest ha pronunciat una  conferència amb els docents de l’escola que s’estan formant en aquesta metodología, com també amb  responsables d’institucions educatives i del món de l’art.
L’escola que participa en un projecte Tàndem amb […]

Jornada de Formació Tàndem al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch

S’ha dut a terme una jornada de formació adreçada a l’equip de mestres de l’Escola Miquel Bleach, organitzada conjuntament pels departaments d’educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Olímpic i de l’Esport .
El tema de la jornada ha girat al voltant del tema de recerca triat per l’alumnat aquest curs: L’Esport […]

La primera onada

La primera planxa de surf va arribar a Espanya, a Pamplona l’any 1957 de la mà del guionista dels EEUU Peter Viertel, marit de l’actriu Deborah Kerr.
Félix Cueto i el seu amic Amador Rodríguez són considerats els autèntics pioners a Espanya, ells van fer la primera planxa tallada a mà. La planxa següent la […]