A P-4 comencem a investigar el nou projecte “Tàndem” sobre la dansa i la música.

Els alumnes de P-4 estan coneixent el nou projecte sobre la dansa i la música.

Creant amb fang

Les TORTUGUES estem investigant com s’han fet els cràters a la Lluna.

Per això, vam veure a l’obra del Miquel Barceló i del Josef Nadj  “Paso doble” com transformaven el fang:  feien cops amb el seu cos i amb alguns estris igual que fan els asteroides quan xoquen amb la Lluna.

Inspirats en aquesta acció, nosaltres […]

El Projecte de l’Univers a la classe del Sol (P5)

A la classe del Sol estem treballant molt i de valent amb el projecte de l’Univers.
Primer vam definir els nostres coneixements previs al voltant del tema i vam fer moltes activitats! Entre totes la que més ens agradà va ser convertir-se en petits escriptors i inventar un conte del Sol.
També ens agradà molt l’activitat […]

Els planetes imaginaris.

Els nens i les nenes de P3, els astronautes, hem començat a imaginar com és l’Univers.

Manipulant paper de seda, paper de diari, pasta de sopa, plastilina i sorra hem el-laborat cinc planetes de colors diferents: blau, taronja, groc, vermell i verd.

Hem descobert les característiques d’aquests materials a través de diferents accions com: estripar, arrugar, […]

Un planetari a l’escola.

El 13 d’octubre, els nens i les nenes d’educació infantil van tenir una sorpresa a l’escola.

A la sala polivalent hi havia instal-lat un planetari molt gran. Allà dins, a la foscor, van descobrir el nostre Sistema Solar, la Via Làctia, els planetes, les estrelles, el planeta Terra…

Va ser un viatge molt emocionant, encara que […]

Nendo Dango a l’escola!!!

Aquesta darrera setmana hem convocat a les famílies a l’escola, per  fer-los partícips de la festa final del projecte Tàndem, que tindrà lloc al MNAC el proper dia 15 de juny.
A les aules s’ha explicat el que ha estat per a tots els alumnes i mestres aquests  3 anys de projecte Tàndem acompanyats del […]

Sura o S’enfonsa

Els nens i nenes  de la classe dels pollets hem estat investigant sobre el pes de les pilotes. La manera  més divertida ha sigut omplir una capsa amb aigua i amb pilotes de diferents materials.  Les posàvem a l’aigua i observàvem si suraven o s’enfonsaven. Que bé que ens ho hem passat!

Som artistes

A partir de la sortida al MNAC ens hem convertit en escultors amb fang, primer de tot vam experimentar amb el fang fent figures lliurement, seguidament  hem creat unes plaques on cada nen i nena ha pogut plasmar la seva pròpia experiència amb les pilotes ( rastres, accions, estampem pilotes…).Ha estat molt interessant !!!

Visita al MNAC

Els més petits de l’escola hem anat per primer cop al Museu Nacional  d’Art de  Catalunya a fer l’activitat d’històries amb relleu, on hem treballat els diferents materials de les escultures,  que divertit ha estat convertir-se en estàtues!

                          

VTS a P5!

A la classe de P5 hem vist dos obres d’art: “Dancing Villagers” de Nainsoukh  i “Els músics” de Fernand Leger. Aquestes obres ens ajuden a pensar, a expresar i escoltar a través de l’art.
Us presentem una conversa entre alumnes de 5 anys al voltant de l’obra artística “Els músics” de Fernand Leger. 1930
– Són tres […]