Aquesta setmana l’alumnat de 6è hem anat al MNAC a visitar l’esposició del Romànic. Hem realitzat una sèrie d’activitats per les diferents sales, que ens han fet adonar de com es transmetien les seves històries.

Al Romànic, les esglèsies eren els llocs on a través d’imatges podien transmetre els missatges que volien fer arribar a les persones i nosaltres ens hem adonat de la importància que tenien i tenen les imatges o dibuixos que s’utilitzaven en aquell moment i les que s’utilitzen ara.

Hem pogut relacionar les imatges, els dibuixos i les pintures amb els valors de la societat: esforç, solidaritat, respecte…i ens ha fet veure que els valors continuen sent els mateixos a dia d’avui, tot i què aquestes creacions artístiques no només es troben a les esglèsies actualment, sino que les podem trobar al carrer, a les senyals, als mitjans de transport…..

Ha estat una visita molt interessant que ens ha permés relacionar l’actualitat amb el romànic, on hem pogut treballar de forma individual, però també en petits grups cooperatius que ens ha ajudat a debatre, col·laborar i assumir diferents rols per saber-ne i aprofundir en la investigació.

 

Esperem tornar aviat!