Projectes comunitaris

Són aquells projectes en els quals participen les famílies compartint els projectes d’aula , involucrant-se de forma lúdica  en funció del tema de recerca:
– Al mes de febrer Moments en família
– A final de curs : La festa de cloenda del projecte

Curs 2014-2015

Moments en família 

És l’activitat que ens dóna l’oportunitat de mostrar i de compartir amb les nostres famílies les investigacions que estem portant a terme a cada grup-classe.

Aquesta activitat té lloc una tarda del mes de febrer. L’escola obre les seves portes a les famílies en horari lectiu. La jornada s’organitza en dues parts: primer, els alumnes presenten un pòster que recull el procés de recerca fet fins al moment; a la segona part, pares, mares i alumnes participen de jocs i activitats lligats amb el tema del curs i pensats pels mateixos alumnes.

  • Zebres de P3, inspirant-se en el Land Art, van fer creacions amb plantes aromàtiques i espècies.
  • Robots de P4 van fer composicions d’Art Efímer amb fruites i verdures.
  • Papallones de P5 van experimentar pintant lliurement amb melmelada.
  • Primer va dissenyar Pizzes Multiculturales amb ingredients dels colors de les banderes dels països de les famílies participants.
  • Segon va preparar un Pastís Comunitari.
  • Tercer va elaborar Jocs Culinaris (“Embolics”).
  • Quart va dissenyar diferents cartes de restaurants multiculturals.
  • Cinquè i sisè, amb la seva Gimcana Cuinera, van demostrar ser uns bons xefs.

     

                                                           Moments en família

Festa de cloenda del projecte Cuines: Esmorzar a la Masia del Jardí Botànic Històric

Va consistir en un esmorzar-pícnic organitzat pel museu a la Masia del Jardí Botànic Històric destinat als mestres i els nens i nenes de l’escola i les seves famílies. Va tenir lloc el dia 4 de juny entre les 11 i les 12:30 del matí.

La idea de la trobada i el menjar estaven inspirats en el mosaic Berenar al camp de Gaspar Homar de la col·lecció d’Art Modern del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Aquesta obra havia estat préviament traballada pels grups en la visita al museu o bé a les aules.

La consigna va ser que cada classe preparés un detall d’indumentària per portar el dia de la festa. Per altra banda el menú també inspirat en la obra va consistir bàsicament en fruites i dolços.

Pel que fa a l’organització el dia de la festa les famílies i els alumnes de cicle superior van col·laborar encarregant-se de la logística dels grups i de la distribució dels aliments. Durant la benvinguda per part de la directora de l’escola Pilar Ugidos i del director del Museu Nacional d’Art de Catalunya Pepe Serra, es va presentar el primer numero de la nova revista Creixem amb l’art dedicada al tema de la cuina.

Una vegada instal·lats els grups en el seu espai de pic-nic es va fer una fotografia recreant l’obra per part de la fotògrafa del museu Marta Mérida. Es va obsequiar a les famílies amb una entrada gratuïta familiar per poder veure en directe l’obra que havia inspirat la festa.

Mosaic Berenar al camp de Gaspar Homar

Foto reproducció de l’obra amb els nens i els seus pares