Una de les línies fonamentals de  transformació de l’escola és  exercitar i consolidar la metodologia de treball per projectes interdisciplinaris a les aules. Fent especial atenció a l’art i el patrimoni cultural.

El treball per projectes a l’escola s’estructura al voltant de tres tipus de projectes generals:

1-Projectes de recerca d’aula: Al voltant del tema de curs i en funció dels interessos de l’alumnat . Es desenvolupen les competències bàsiques i de forma globalitzada les  llengües, el medi natural i social i l’educació visual i plàstica. L’objectiu final es incorporar totes les àrees del currículum al projecte.Es dediquen  4h 30′ setmanals a aquesta recerca.

2-Projectes comunitaris: Són aquells projectes en els quals participen les famílies compartint els projectes d’aula , involucrant-se de forma lúdica  en funció del tema de recerca:
-al mes de febrer moments en família
– a final de curs : La festa de cloenda del projecte

3-Projectes transversals: Aquests projectes impliquen a tota l’escola . En aquests projectes conflueixen aspectes concrets de les recerques d’aula com en el projecte artístic de nadal  però en d’altres  casos defineixen línies de treball i de millora que impliquen directament al professorat . Es concreten en els següents:
Revista Creixem amb l’art
-Blog Creixem amb l’art
-Projecte d’ implementació del mètode les Estratègies de Pensament Visual (VTS)
-Plataforma de Recursos

Acontinuació podeu veure desenvolupats els projectes realitzats

Curs 2016 – 2017

 Curs 2015 – 2016

Aquest curs el nostre projecte de recerca explorarà el tema de L’ESPORT I ELS JOCS OLÍMPICS

Curs 2014 – 2015

Aquest curs el nostre projecte d’escola gira al voltant del tema de la CUINA. Cada classe està investigant sobre un tema del seu interès.
Educació Infantil
exploren la relació dels productes de l’hort de l’escola amb la cuina:
P3-Investiguen sobre les herbes aromàtiques i les espècies que donen un toc especial als nostres plats
P4- Perquè es podreixen els aliments ? Com els podem conservar?
P5-Tots els horts són com el de la nostra escola?
Cicle Inicial
1r investiga sobre la pizza: el seu orígen, els seus ingredients principals…
2n sobre els pastissos
Cicle mitjà
Els ingredients de la dieta mediterrània  centren l’interès dels alumnes de tercer i el món de la restauració la investigació dels nens i les nenes de quart.
Cicle superior
S’interessa per l’evolució dels espais, els estris i les tecnologies al voltant de la cuina
Per saber-ne +
Si voleu saber com treballem per projectes a l’escola consulteu  el primer número de la revista Creixem amb l’art que hem dedicat a la cuina

Curs 2013 – 2014

Hem dedicat el primer any del projecte TÀNDEM a investigar: “Que és un museu d’art?” Dins d’aquest marc general hem creat tres projectes conjuntament amb el Departament d’Educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya que es desenvolupen a tots els nivells de l’escola, d’educació infantil fins al cicle superior de primària.

Projecte Les col.leccions del cor

Setembre 2013 – Febrer 2014 

Aquest projecte té l’objectiu d’aproximar la noció de museu i de patrimoni cultural a partir dels objectes més estimats pels alumnes.
Després d’evocar el valor emocional d’aquests objectes i comunicar-lo als companys de la classe, dins les àrees d’ educació visual i plàstica i llengües, els alumnes han realitzat tasques senzilles de:

– Documentació: dibuix del natural, fotografies ,textos descriptius, etc.
– Estudi: història de l’objecte, disseny d’una fitxa d’ observació, etc.
– Classificació.
A partir d’una petita xerrada a les aules d’ una professional del museu i una visita per seguir la trajectòria d’un objecte des de que ingressa al museu fins que s’exposa, els alumnes han pogut copsar que les tasques que ells han fet amb els seus objectes i les que es fan als museus amb les obres d’art són molt semblants.
La conclusió d’aquest projecte es va fer al mes de febrer amb l’exposició “Les col·leccions del cor” on tots els alumnes van poder mostrar en el marc de l’escola les seves col·leccions d’objectes als seus companys i a les seves famílies i explicar el que havien aprés.

 

L’exposició de les col·leccions del cor a les aules

Projecte Vine al museu !

Novembre – Desembre 2014

L’objectiu d’aquest projecte va ser prendrecontacte directe amb la realitat del museu fent una visita. Conèixer les col·leccions a través de tres obres d’art i el context en el que es presenten.A partir d’una obra de l’itinerari cada cicle va elaborar un petit projecte de recerca que va generar les coreografies i l’escenografia de la festa de Nadal que va tenir lloc a la sala oval del museu.

Nadal-Escola Miquel Bleach-MNAC

Per saber-ne+

Veieu els vídeos que van servir com a escenografia de l’espectacle Vine al museu !ed infantil , cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior

Projecte Bestiari

Març – Juny 2014

Conèixer les representacions d’animals que apareixen a la col·lecció d’art romànic del museu ha estat el punt de partida per encetar un projecte de recerca a les aules que ens portarà a treballar aquest tema des de diferents àrees del coneixement.
Al museu, observant el “Quadrúpede amb flor de lis” del Mestre de Boí